'מבחר הטעויות לעורך המתחיל' | פורום אוצר התורה 'מבחר הטעויות לעורך המתחיל' | פורום אוצר התורה

'מבחר הטעויות לעורך המתחיל'

בקופא דמחטא

משתמש רשום
תודות
83
נקודות
18
וזה החלי:

מי אתה 'עורך תורני'?
סיימתי ישיבה, ישבתי בכולל, כללתי חבורות, חיברתי ספרים. ומה?
מה חסר העולם שבשל כך אענוד לראשי את כתר העורך התורני?
ובכן, העולם אינו חסר, אני זה שחסר לו. ולכן?
כשאני נשאל לפרט מה עיסוקי בתוך השם המשמים 'עורך', אני מוצא את עצמי מגמגם.

#טעות מספר אחד

וזה החלי:

מי אתה 'עורך תורני'?​
סיימתי ישיבה, ישבתי בכולל, כללתי חבורות, חיברתי ספרים. ומה?
מה חסר העולם שבשל כך אענוד לראשי את כתר העורך התורני?
ובכן, העולם אינו חסר, אני זה שחסר לו. ןלכן?
כשאני נשאל לפרט מה עיסוקי בתוך השם המשמים 'עורך', אני מוצא את עצמי מגמגם.

#טעות מספר אחד

#טעות מספר שתיים (3?)

הדג של אלברט
יש משפט מקסים שטבע אחד מגדולי הפיזיקאים של כל הזמנים: 'אם תמדוד דג על פי היכולת שלו לטפס על עצים, הוא יחשוב כל חייו שהוא טיפש'.
האמת? לא ידעתי שסנפירים אינם שייכים למחלקת טיפוס מקצועי, אבל איינשטיין אמר - איינשטיין יודע. כנראה שזה חוק טבע עלום.

יוצא אם כן שאליבא דאלברט, אם אתה ניגף שוב ושוב בהגהות משמימות, כשהרוח שלך סוחפת אותך לשורר, או לחילופין אתה מזיע על יצירות מופת, בעוד שהטורבו שלך שואג על שנים עשר עמוד לשעה...
כנראה שהקשקשת (שיני"ם שמאליות) שלך טועה בכתובת, ונפלת בקונספציה של -

#טעות מספר שתיים

[]הדג של אלברט[/]יש משפט מקסים שטבע אחד מגדולי הפיזיקאים של כל הזמנים: 'אם תמדוד דג על פי היכולת שלו לטפס על עצים, הוא יחשוב כל חייו שהוא טיפש'.
האמת? לא ידעתי שסנפירים אינם שייכים למחלקת טיפוס מקצועי, אבל איינשטיין אמר - איינשטיין יודע. כנראה שזה חוק טבע עלום.

יוצא אם כן שאליבא דאלברט, אם אתה ניגף שוב ושוב בהגהות משמימות, כשהרוח שלך סוחפת אותך לשורר, או לחילופין אתה מזיע על יצירות מופת, בעוד שהטורבו שלך שואג על שנים עשר עמוד לשעה...
כנראה שהקשקשת (שיני"ם שמאליות) שלך טועה בכתובת, ונפלת בקונספציה של -
אם אני מבין נכון את המשל כוונתך שאין שום עצה למי שלא נולד עם זה.
היתכן???
אגב, אני מוכרח לציין שאתה לכאורה נולדת עם זה מחד כתיבה חידתית אבל מאידך מאוד ברורה.

כלל מס' 1:
אתה יכול לעמוד בכל הכללים הנ"ל ואלו שיבואו אחריהם ובכל זאת הספר לא יצליח, זקוקים לסייעתא דשמיא, לעיתים הספר שחשבת שהינו פחות מוצלח מרעהו הולך בצורה הרבה יותר טובה למה? אפשר לומר כל מיני הסברים, אך לדעתי זה ברור כשיש סייעתא דשמיא הדבר מצליח , זו עובדא ומציאות בשטח!
לכן צריכים לתפילות לזכות להצליח, אחרי כל ההשתדלות, צריך סייעתא דשמיא ואז יש יותר סיכוי להצלחה.
בדידי הווה עובדא ידידי כתב ספר העולה עשרות מונים משלי באיכותו ובסגנונו, ובכ"ז שלי הלך פי כמה, ניחמתיו כי ככל שרמת הספר נמוכה יותר יש לו סיכוי גדול יותר להמכר... ואם היה קומיקס היה הולך עוד יותר... ואמרתי לו שספרו הוא לאלפיון העליון ומטבע הדברים זה מיועד לציבור קטן יותר אך איכותי הרבה יותר,,,
ובענין זה אספר את ששמעתי מאחד מבאי ביתו של רבי חיים קניבסקי: אחד מהמקורבים כתב ספר ושאל את ר' חיים כמה עותקים להדפיס? ר' חיים חשב כמה רגעים ואמר 'תדפיס 400 עותקים'... הלה שאל כיצד הגיע למספר 400? ומדוע לקח לו זמן לחשוב על כך... ענה לו ר' חיים: 'עשיתי חשבון... 100 כנראה תמכור... 100 תחלק... וחשבתי כמה מקום יש לך בבית לנותרים והגעתי למסקנה שיש לך מקום ל200'...

אם אני מבין נכון את המשל כוונתך שאין שום עצה למי שלא נולד עם זה.
חלילה לי, ודאי שאפשר ללמוד.

אנו מדברים לעורך מתחיל שמגשש את דרכו בעולם הכתיבה.
כיון שלא ברורים לו החוזקות שלו, וגם אין כל הלקוחות צובאים על פתח דלתו, הוא חורק שיניים ומורט שערות במקום שאינו שלו.
שיהיה ברור: הוא מצליח, הם מרוצים והוא מרוויח.
אבל הוא בינוני. מזיע. ועייף.
אגב, אני מוכרח לציין שאתה לכאורה נולדת עם זה מחד כתיבה חידתית אבל מאידך מאוד ברורה.
תודה.

כלל מס' 1:
אתה יכול לעמוד בכל הכללים הנ"ל ואלו שיבואו אחריהם ובכל זאת הספר לא יצליח, זקוקים לסייעתא דשמיא, לעיתים הספר שחשבת שהינו פחות מוצלח מרעהו הולך בצורה הרבה יותר טובה למה? אפשר לומר כל מיני הסברים, אך לדעתי זה ברור כשיש סייעתא דשמיא הדבר מצליח , זו עובדא ומציאות בשטח!
לכן צריכים לתפילות לזכות להצליח, אחרי כל ההשתדלות, צריך סייעתא דשמיא ואז יש יותר סיכוי להצלחה.
בדידי הווה עובדא ידידי כתב ספר העולה עשרות מונים משלי באיכותו ובסגנונו, ובכ"ז שלי הלך פי כמה, ניחמתיו כי ככל שרמת הספר נמוכה יותר יש לו סיכוי גדול יותר להמכר... ואם היה קומיקס היה הולך עוד יותר... ואמרתי לו שספרו הוא לאלפיון העליון ומטבע הדברים זה מיועד לציבור קטן יותר אך איכותי הרבה יותר,,,
ובענין זה אספר את ששמעתי מאחד מבאי ביתו של רבי חיים קניבסקי: אחד מהמקורבים כתב ספר ושאל את ר' חיים כמה עותקים להדפיס? ר' חיים חשב כמה רגעים ואמר 'תדפיס 400 עותקים'... הלה שאל כיצד הגיע למספר 400? ומדוע לקח לו זמן לחשוב על כך... ענה לו ר' חיים: 'עשיתי חשבון... 100 כנראה תמכור... 100 תחלק... וחשבתי כמה מקום יש לך בבית לנותרים והגעתי למסקנה שיש לך מקום ל200'...
אמת. ויציב. ונכון.
הוא כלל לחיים כולם בעוד מאמרנו זה עוסק ב:

שוטף +30 +30
זה קרה ביום אחד בהיר עד מעונן חלקית. כמו תמיד...

הספק שלי, מנשה-החייכן-בדרך-כלל, הפסיק להוריד אצלי לחם.
כבר שנים שהוא מוריד אצלי ארגז פלסטיק כחול מדיף ניחוחות של טריות פרוסה ומנוילנת.
וזהו. הפסיק.

האמת היא שאני די מבין אותו. מעולם הוא לא התלונן על הסכמי התשלומים בינינו.
מעולם? ובכן, כל זמן שמילה שלי הייתה מילה. ושוטף היה שוטף ואפילו כשפלוס היה פלוס.

אבל באותו יום פחות בהיר, הוא סימן לי באצבע נוגה להתקרב לקבינה הגבוהה שלו,
והצביע על תמונה של ילד מתולתל. חומד של אבא.
הוא אמר לי רק מילה אחת: "בשבילו".

ושתק...
ושתקתי...

למה שתקתי? כי הוא צדק.
זו הייתה בעיה שלי שלא שמתי שומר מסך עם תמונתו של היענקל'ה או האבריימי שלי.
תמונה להביט בה כשהזעליג התורן מהמכון היותר תורן הבטיח לי תשלום "מיד אחרי שתגמור לשבת על הקובץ האחרוןןן באמתתת".
תמונה שתזכיר לי את מי אני מפרנס, וממי לא נעים לי.

תודה מנשה. אני איתך.

#טעות מספר שלוש

חזור
חלק עליון