כשרות סיגריה אלקטרונית | פורום אוצר התורה כשרות סיגריה אלקטרונית | פורום אוצר התורה

כשרות סיגריה אלקטרונית

מכון באר שלמה

משתמש רגיל
תודות
283
נקודות
46
לאחרונה נפוץ מאוד סיגריות אלקטרוניות ללא הכשר (בפרט חד פעמיות הצצות כפטריות אחר הגשם).
וראיתי שהמנהג פשט מאוד להיתר, ואשמח לברר את הנושא לעומקו.

א. האם אכן יש איסור בעישון סיגריה אלקטרונית המכילה חומרים איסורים.
1. האם סיגריה אלקטרונית נחשבת לריח / זיעה / אכילה.
2. האם יש איסור (מאכלות אסורות/ איסור הנאה) בדבר שאינו נכנס לוושט כלל.
3. עמא דבר שלא לברך שהכל על סיגריה אלקטרונית האם מוכח מכאן שלא חשיבה אכילה.

ב. טכנית, האם סיגריה אלקטרונית מכילה חומרים אסורים.
1. מהם החומרים בהם משתמשים בסיגריה אלקטרונית, והאם הם אסורים
אם אני זוכר נכון שמעתי פעם ממשגיח כשרות שסיגריה מכילה את החומרים הבאים:
ניקוטין, פרופילן גליקול (PG), פוליאתילן גליקול 400 (PEG400) - בהם אין חשש איסור.
גליצרין - גליצרין לעישון הוא מן הצומח ומקורו בחו"ל, אך יש חשש רחוק שאינו מצוי כ"כ שיהיה קיטור משותף עם גליצרין מן החי.
חומרי טעם וריח - בדר"כ הם מן הצומח אך לפעמים מייצרים על אותו קו ייצור בהם מייצרים בשר וחלב.
אלכוהול - פעמים רחוקות הוא מענבים ויש חשש יין נסך, אך אינו מצוי
2. אם סיגריה מכילה חומרים אסורים, האם הם בטלים בשישים/ נותן טעם לפגם/ שלא כדרך הנאתן.

אשמח לדיון פורה עם מראי מקומות על המציאות בשטח.
(אני חושב שבכגון דא, עיקר החשיבות אינו לשמות מפוצצים של גדו"י, אלא לאנשים שחקרו היטב את צורת הייצור והחומרים).

אני מביא שני מקומות אשר דנו בזה באריכות

קבצים מצורפים

גליצרין - גליצרין לעישון הוא מן הצומח ומקורו בחו"ל, אך יש חשש רחוק שאינו מצוי כ"כ שיהיה קיטור משותף עם גליצרין מן החי.
למיטב ידיעתי רובא דרובא דגליצרין הוא מן החי והוא טוב מאד גם לעישון.

אני מביא שני מקומות אשר דנו בזה באריכות
כמדומה שהרב רובין טעה במציאות, שודאי אדי הסיגריה אינם ריחא בעלמא אלא יש בהם ממשות.
ולכן שמעתי מגדולי ההוראה לאסור לעשן סיגריה אלקטרונית בתענית ציבור.

בעבר שאלתי שני רבנים ואחד אמר שמותר בתענית ציבור והשני אמר שאסור ולאחמ"כ נודע לי שסובר גם שצריך לברך.
אני שאלתי את פי אחד הרבנים הידועים והתיר לי בתענית.

בקשר לעישון בצום: שמעתי עדות מבני משפחתו של הגאון רבי משה לונדינסקי זצ"ל ראש הישיבה בראדין אשר הוא עצמו נהג לעשן בתעניות.

למיטב ידיעתי רובא דרובא דגליצרין הוא מן החי והוא טוב מאד גם לעישון.
לסיגריות רגילות או אלקטרוני?
כי הבנתי שיש חילוק משמועתי!

בקשר לעישון בצום: שמעתי עדות מבני משפחתו של הגאון רבי משה לונדינסקי זצ"ל ראש הישיבה בראדין אשר הוא עצמו נהג לעשן בתעניות.
סיגריות רגילות (כמעט) לכו"ע מותר (מלבד ת"ב), הסוגייה כאן היא על סיגריה אלקטרונית.

רבי מאיר סירוטה.
מפי השמועה,
דעתו היא שבכל ימות השנה אין צריך הכשר על סיגריה אלקטרונית, אמנם בפסח צריך סיגריה חדשה וטיפות כשרות לפסח.
וטעמו: שהרגילות שכל החומרים הם מהצומח ולא מהחי, כך שאין חשש איסור בכל השנה, מלבד חמץ בפסח.

לסיגריות רגילות או אלקטרוני?
כי הבנתי שיש חילוק משמועתי!
מהצומח הוא גם יותר יקר וגם פחות מוצלח.
מפי השמועה,
דעתו היא שבכל ימות השנה אין צריך הכשר על סיגריה אלקטרונית, אמנם בפסח צריך סיגריה חדשה וטיפות כשרות לפסח.
וטעמו: שהרגילות שכל החומרים הם מהצומח ולא מהחי, כך שאין חשש איסור בכל השנה, מלבד חמץ בפסח.
אכן פה בארץ בחנויות באזורים חרדיים רשום שהוא מן צומח ואיני יודע אם אפשר לסמוך ע"ז.

רבי מאיר סירוטה.
מפי השמועה,
כן שמעתי גם אני.

2. האם יש איסור (מאכלות אסורות/ איסור הנאה) בדבר שאינו נכנס לוושט כלל.
לכאו' מהיכ"ת שיהיה איסור אלא א"כ מיירי באיסורי הנאה.
אמנם מהפעמים הבודדות שעישנתי סגריה חשמלית נשאר טעם בפה (ומסתמא זה טעם עם ממשות) ואח"כ בולעים את זה עם הרוק, וא"כ מגיע לוושט.

אתה יכול להוסיף עוד נידון בסגריה חשמלית האם צריכה טבילת מדין טבילת כלים.

שמעתי במילוי בטעם ענבים יש חשש טבל.
לכאו' הכל מיוצר בחו"ל ומה שייך טבל

אמנם שמעתי מאברך ששמע בעצמו מהרב יהודה שרשבסקי אחראי חומרי הגלם בבד"ץ שארית ישראל
שבמילוי בטעם ענבים יש יין נסך ממש ואסור בהנאה

חזור
חלק עליון