סיפורי חיזוק - כספי פדיון נפש | פורום אוצר התורה סיפורי חיזוק - כספי פדיון נפש | פורום אוצר התורה

סיפורי חיזוק כספי פדיון נפש

שלמה ו.

משתמש רגיל
תודות
232
נקודות
40
מסופר על אברך שחותנו הוזמן להתארח בביתו בשבת, האברך הזה היה מאד מצומצם בפרנסתו, אבל הוא אמר לאשתו, אנחנו לא נחסוך בהוצאות, נקנה לכבודו כיבוד כראוי כיד המלך, נכבד גם את השבת וגם את אביך, עשו חשבון שהדבר יעלה להם כ500- .₪ שאלה אשתו רבוש"ע מאיפה ניקח את הכסף, אמר לה, על זה נאמר לוו עלי ואני פורע, והריטב"א כותב במסכת תענית, שחז"ל אמרו זאת לא רק על שבת, ולא רק על ת"ת של בניו, אלא על כל מצוה, אז בוודאי שכאן יש גם כיבוד שבת וגם כבוד חמיו, הקב"ה יחזיר לנו את הכל, וכך עשו, שלמו ממיטב כספם.

הוא מספר שלמחרת כשהגיע לתחנת אוטובוסים באלעד כדי לנסוע לכולל פונוביז' והנה הוא מוצא בתחנה ארנק, בתוך הארנק היה מלא כסף, מסמכים של יהודי שגר באלעד, מוצא שם מס' טלפון, מתקשר אליו ושואל, האם איבדת ארנק, כן אני מחפש אותו, בוא תיקח אותו אומר לו האברך, מגיע היהודי בשמחה, רואה שכל הכסף נמצא ובעיקר המסמכים, מודה לו ואומר לו קח 500 ,₪ אומר לו האברך השתגעת, אני מקיים פה מצות עשה של השבת אבדה, אני לא מקבל פרוטה, אמר לו המאבד אתה חייב לקבל את הכסף, אומר לו האברך אני לא מוכר מצוות אני לא לוקח, אומר לו המאבד תשמע, אני נסעתי לאדמו"ר מסדיגורא בת"א, מדי פעם אני מבקר אצלו, שאלתי בעצתו, וכהרגלי אני בא להוציא את הארנק בכוונה לתת לו 500 ,₪ פדיון נפש לאדמו"ר, אני מכניס את ידי לכיס, ומתברר שהארנק אבד, אמרתי לאדמו"ר אני ממש מתנצל, רציתי לתת אבל אני לא מוצא את הארנק, בפעם הבאה אתן לרב. אומר לו האדמו"ר לא, אל תיתן לי כלום, את הסכום שרצית לתת לי תיתן למי שימצא את הארנק. כך אמר לי הרבי מסדיגורא, אז עכשיו אני לא נותן לך את הכסף בשכר השבת האבדה, זה הפדיון נפש של הרבי מסדיגורא, אומר לו האברך טוב, אם זה ככה אני מוכן לקבל.

למדנו מכאן אומר הרב י.ק איזו השגחה נפלאה, אותו סכום כסף בדיוק ה500- ₪ שהוא הוציא על כבוד שבת וחמיו, קיבל חזרה, אדם שעושה מצוה במסירות נפש, בלי חשבונות אומר לו הקב"ה אתה תזכה לסייעתא דשמיא.

כששמעתי את הנ"ל נזכרתי בספור אישי. לפני שנים, ערב אחד מתקשר יהודי חשוב מבקש תרומה לישיבת בין הזמנים, אמרתי לו שאני מוכן לתרום את העלות של אחד מבני שלומד שם סך 250 .₪ למחרת בבוקר כשנסעתי לעבודה, פניתי לרח' ר' עקיבא לפני שעשו שם רמזור היה שם תמרור עצור. בפינה עצר אותי שוטר וביקש לרשום דו"ח שלא עצרתי. באופן מפתיע הוא אומר לי, תגיד לא חבל על 250 ...₪ ומי שמכיר את השוטרים לא שגרתי בכלל שהם מוותרים על דו"ח.

חזור
חלק עליון