חתימה על 50 שעות נהיגה עם מלווה | פורום אוצר התורה חתימה על 50 שעות נהיגה עם מלווה | פורום אוצר התורה

חתימה על 50 שעות נהיגה עם מלווה

מילין יקירין

משתמש חדש
פרסם 5 מאמרים
תודות
37
נקודות
113
שאלה שהתעוררה אצלינו לא מזמן:
כידוע כל נהג חדש ב'תחילת דרכו' צריך שיהיה איתו נהג מלווה בכל ששת החודשים הראשונים מאז שעבר טסט, ולאחר 6 חודשים מוטל על הנהג ועל המלווה לחתום ולהצהיר בטופס שעשו 50 שעות והשלימו את המכסה הנ"ל. רק אז ניתן לקבל רישיון נהיגה קבוע.
ללא חתימה זו של ה50 שעות לא ניתן לקבל רישיון קבוע. והנה כפי מה שידוע לי כמעט ואין אף אחד ממי שאני מכיר שאכן נהג 50 שעות עם מלווה ב6 חודשים אלו, זה כמות עצומה, ואעפ"כ הרבה אנשים ירא"ש חותמים על טופס זה.

השאלה היא, האם אכן ניתן למצוא לזה היתר וסמך בהלכה?​

שאלה שהתעוררה אצלינו לא מזמן:
כידוע כל נהג חדש ב'תחילת דרכו' צריך שיהיה איתו נהג מלווה בכל ששת החודשים הראשונים מאז שעבר טסט, ולאחר 6 חודשים מוטל על הנהג ועל המלווה לחתום ולהצהיר בטופס שעשו 50 שעות והשלימו את המכסה הנ"ל. רק אז ניתן לקבל רישיון נהיגה קבוע.
ללא חתימה זו של ה50 שעות לא ניתן לקבל רישיון קבוע. והנה כפי מה שידוע לי כמעט ואין אף אחד ממי שאני מכיר שאכן נהג 50 שעות עם מלווה ב6 חודשים אלו, זה כמות עצומה, ואעפ"כ הרבה אנשים ירא"ש חותמים על טופס זה.

השאלה היא, האם אכן ניתן למצוא לזה היתר וסמך בהלכה?​
לכאורה אתה אומר שאתה מכיר "הרבה אנשים ירא"ש חותמים על טופס זה" תשאל אותם על מה הם סומכים

אני הייתי המלווה לבני, בתי וחתני - וחושבני שהצורך בזה הוא גדול ביותר
כמות הטיפים שהם קיבלו, הגישה לנהיגה, על מה להקפיד, להיכן להסתכל, וכו' - היתה מאד מאד במקום
והפכה אותם לנהגים מעולים

לכאורה אתה אומר שאתה מכיר "הרבה אנשים ירא"ש חותמים על טופס זה" תשאל אותם על מה הם סומכים
תגובה חסרת טעם
אולי לא נעים לו לשאול בפרצוף? ובפורום אנונימי יותר נוח לו?
אולי כי הוא רוצה לברר לעצמו את הדין?

ומי המומחה שקבע שצריך חמישים שעות?
הרי מי שהוציא רשיון מעל גיל עשרים וארבע לא צריך בכלל מלווה.
גם זה מומחים, מה לעשות שאנחנו לא מומחים על תחבורה, יש אנשים שיושבים על כל תאונה שקרתה ומוציאים את המסקנות. (הם גם יכולים כמובן לטעות, אבל את ההלכה זה לא משנה)

גם זה מומחים, מה לעשות שאנחנו לא מומחים על תחבורה, יש אנשים שיושבים על כל תאונה שקרתה ומוציאים את המסקנות. (הם גם יכולים כמובן לטעות, אבל את ההלכה זה לא משנה)
כשאתה רוצה לדון על ענין פיקוח נפש וכדו', ולפי זה להוציא הוראה הלכתית וכדו', לא שייך להסתמך על כלל אחיד של מומחים, כי אולי אצל פלוני שאחד חתם עבורו על חמישים שעות, הוא בקי ורגיל בנסיעה כמו זקן ורגיל כבר שנים ארוכות, ובשל כך צריך לדון על כל מקרה לגופו.

חזור
חלק עליון