סיפורי חיזוק - הפתק בכותל | פורום אוצר התורה סיפורי חיזוק - הפתק בכותל | פורום אוצר התורה

סיפורי חיזוק הפתק בכותל

מאן דהו

משתמש ותיק
תודות
1,314
נקודות
101
רבי יהודה אריה דינר, רב מרכז בני ברק, סיפר סיפור מופלא:
אחד הבחורים מישיבת בריסק בירושלים, הגיע להתפלל בכותל המערבי. בסיום תפילתו הוא רואה גוי אמריקאי כותב משהו בפתק ודוחף אותו בין אבני הכותל. אותו בחור התפלא, ולא הבין מה לגוי אמריקאי לכתוב פתק ולהכניסו בין אבני הכותל המערבי. מיד לאחר שהגוי הלך, לא עמד הבחור בפני יצר הסקרנות, הוא הוציא את הפתק, פתח אותו ורואה שהגוי כתב באנגלית: 'לכבוד הא-לוקים: היות שעכשיו באמריקה יש משחק כדורגל קבוצה פלונית נגד קבוצה פלונית, אנא הודיע לי בבקשה מי ניצח, ממני אלכס! אני נמצא במלון פלאז'ה רחוב זה וזה קומה שבע עשרה חדר מאה שבעים ותשע, תודה!'

הבחור רואה את זה ואומר לעצמו: 'אני כבר אראה לו!' בהיותו יליד אמריקה, הוא מתקשר לאביו אשר מעבר לים, ואומר לו: 'תשמע אבא! יש עכשיו משחק כדורגל באמריקה קבוצה א' נגד קבוצה ב', תברר לי מי ניצח?' אומר לו האבא: 'מה זה קשור אליך ?' אומר לו הבחור: 'אבא אני אסביר לך בהזדמנות רק תברר לי את זה!' אומר לו אבא: 'אין בעיה! תתקשר עוד עשר דקות ואני אגיד לך'. הבחור מתקשר אחרי עשר דקות, ואבא שלו אומר לו שקבוצה א' ניצחה! הבחור לוקח מונית ונוסע למקום שכתוב בפתק - מלון פלאז'ה קומה שבע עשרה, מגיע לחדר מאה שבעים ותשע, דופק בדלת, הגוי פותח. שואל אותו הבחור: 'אתה מר אלכס?' 'כן' עונה הגוי: 'מי אתה?' אומר לו הבחור: 'אני שליח של הקב"ה' הגוי התעצבן 'מה אתה רוצה?' אומר לו הבחור: 'אתה שאלת את הקב"ה מי ניצח בכדורגל?' הגוי ניבהל ואומר מיד: 'כן, נכון! זה אני! אני שאלתי מי ניצח במשחק, מה? אתה השליח של הא- לוקים?' עונה לו הבחור חזרה בחיוב: 'כן, אני השליח!' הגוי מתחיל לרעוד כולו, מכניס את הבחור לחדר. התיישב על הכיסא והבחור אומר: 'הקב"ה שלח אותי רק לומר לך, שקבוצה א' ניצחה בתוצאה כך וכך' הגוי התלהב כולו: 'תודה תודה!' הוא נכנס לחדרו ומוציא פנקס צ'קים, ובמקום כותב לו צ'ק של אלפיים דולר, ואומר לו: "זה בשביל השליח של ה '-God) 'הא-לוקים(. הוא מלווה אותו עד לכניסה לבניין והולך...

הבחור חוזר לישיבה 'כולו מבסוט' שקיבל את הצ'ק שם הוא מספר לחברים את הסיפור ומראה להם את הצ'ק, הבחורים מיד התחילו לדון אתו אם היה מותר לו לקחת את הצ'ק, שהרי שיקרת עליו, וגם שזה מתנה מגוי וכו'... הבחור עונה להם: 'אם הייתי אומר לו שהקב"ה ביקש אלפיים דולר זה ודאי אסור, אבל כאן הגוי מעצמו נתן, וא"כ למה שתהיה בעיה?'...

והנה, תוך כדי שהבחורים דנים על השאלה נכנס פתאום ראש הישיבה, הגאון הגדול רבי משולם דוד סולובייצ'יק זצוק"ל, ורואה אותם מתווכחים ודנים על משהו. הוא ניגש אליהם ושואל 'מה קרה? על מה אתם דנים כאן כ"כ חזק?' הבחורים סיפרו לראש הישיבה את הסיפור. וכאן עוצר הרב דינר ואומר: 'תשמעו מה ראש הישיבה עונה להם, תראו איך 'גדול' מסתכל על הסיפור' וכך אומר להם ראש הישיבה: 'ביחס למעשה עצמו צריך לשאול פוסק, אבל אני רואה כאן דבר מדהים: גוי פשוט ביקש משהו מהקב"ה, והקב"ה ענה לו!!! הגוי ביקש מהקב"ה שיאמר לו מי מנצח במשחק – והקב"ה ענה לו!' אומר הרב דינר: ראש הישיבה נתן לנו לראות תמונה חדשה של הסיפור: הרי מה קרה כאן? מי נתן לבחור הזה את הג'וק בראש, שיפתח את הפתק וייסע אליו? הרי הכל זה הקב"ה! למה הקב"ה ענה לו – זה לא קשור אלינו, אבל הלימוד בשבילינו הוא, שאנו רואים שאפילו גוי פשוט מבקש ונענה, על אחת כמה וכמה, אומר ראש הישיבה, כשיהודי מבקש! כשיהודי מבקש מהקב"ה: 'תן לי! אני רוצה להבין את הסוגיה! אני רוצה להבין את הגמרא! אני רוצה להבין את החומש! הוא ייענה!! איך הקב"ה יענה? – הוא יענה! לא חסרות לו דרכים וזה לא קשור אלינו!

אחים יקרים! מסיפור נפלא זה אנו רואים עד כמה 'קרוב ה' לכל קוראיו לכל אשר יקראוהו באמת' 'לכל קוראיו' ואפילו לגוי שקורא מכל הלב, קל חומר ש'לכל קוראיו' זה גם לי ולכם. אנחנו פשוט צריכים לדבר ולבקש ממנו בתמימות מתוך אמונה פשוטה שהוא יתברך אדון הכל ובידו הכח והגבורה להושיע אותנו בכל מה שאנו צריכים. כמובן שיחד עם זאת עלינו לבטוח בו, שגם אם לא קיבלנו את מבוקשנו זה בוודאי לטובתנו. וכמו שאשתי הראתה לי משפט מדהים של אישה יהודייה תמימה שכתבה: ' אין לי את כל מה שאני רוצה, אבל יש לי את כל מה שאני צריכה! ועל זה עלי לומר תודה!

סיפור נפלא!
אבל בנוגע למה שהבחור קיבל את הצ'ק בתור שליח של השי"ת, זה בפירוש נכון!
הוא באמת היה שליח של השי"ת!
וכי חסרים להשי"ת דרכים לשלוח שליחים?
אם זה לא היה שליחותו לעשות, היה השי"ת יכול לגרום לו בהמון צורות שלא יגיע אל הגוי.
לדוגמא: מי הראה לבחור את הגוי מטמין את הפתק?
מי גירה את סקרנותו של הבחור לפתוח את הפתק?
מי נתן לו את האומץ (הוריד לו את הבושה) ללכת אל הגוי?
מי שלח דווקא בחור שאביו נמצא מעבר לים לפתוח את הפתק?

וודאי שהוא שליח של השי"ת

חזור
חלק עליון