הספן הצדיק מנתניה | פורום אוצר התורה הספן הצדיק מנתניה | פורום אוצר התורה

הספן הצדיק מנתניה

תורניק

מנהל תוכן
מנהל תוכן
תודות
127
נקודות
30
מחפש מידע על גאון אדיר הבקי בכל התורה כולה שהיה ספן והיו לו עשרות אלפי ספרים באניה. התגורר בנתניה באחרית ימיו.
זכור לי ששמו היה ר' יעקב לוי.
אשמח אם יוסיפו לי עליו פרטים נוספים והיכן קברו ואם יש ממנו חידו''ת שנדפסו.

אשמח אם יוסיפו לי עליו פרטים נוספים והיכן קברו ואם יש ממנו חידו''ת שנדפסו
טט.jpg
רבי יעקב לוי המכונה הספן

במהלך מלחמת העולם השנייה כל משפחתו נרצחה.
ומונה על ידי ר' שמאי כמשגיח באוניות ובתום עבודתו נהג להסתגר בתאו ולשקוד על לימוד התורה.
הוא נודע בבקיאותו בתלמוד הבבלי, בתלמוד הירושלמי בכל ספרי חז"ל ובתורת הנסתר אולם בענוותנותו ברח מן הכבוד. באהבתו לכל יהודי לא יכל לעמוד מנגד כאשר שמע בכי של יהודי וסייע ככל יכולתו.
בצוואתו ביקש שלא יעלו לפקוד את קברו כיוון שיש לו הרבה עניינים לסדר למעלה ואינו יודע אם יפנה לפעול בשביל המבקשים.

רבי יעקב לוי זצוק"ל הלך לעולמו בי"א אלול תש"ל (1969) ונקבר בבית העלמין שע"י נציבי פוניבז אשר בקצה העיר בני ברק. קברו ניצב ליד אוהלי אדמו"רי אלכנסדר ועל מצבתו מופיע נוסח שחיבר מרן "שבט הלוי" עצמו (הרב שמואל הלוי וואזנר):

"פה נטמן הרב הגאון הגדול צדיק כביר עמוס בתורה ובחכמה

איש טמיר ונעלם בקיא נפלא בש"ס ובתלמוד הירושלמי וכל ספרי חז"ל נהירין ליה שבילי דרקיע ושבילי חכמה וכו".

הרב ביקש בצוואתו כי לא יעלו לפקוד את קברו "כיוון שיש לו הרבה עניינים לסדר למעלה, ואינו יודע אם יפנה לפעול בשביל המבקשים", אך מי שהכירו אותו בחייו וידעו שלא יכל לעמוד מנגד כאשר שומע בכי של יהודי, ידעו שאם יעלה יהודי לקברו, יפעל למענו.

שלושים שנה לאחר מותו, בשנת תש"ס (1999), הורה מרן "שבט הלוי" לאחד מן הצאצאים שלו שנזקק לישועה גדולה, לגשת אל קברו של הרב ולהתפלל שם באמרו "שלושים שנה זה מספיק בשבילו... לך תעתור על קברו הוא מעולם לא השיב ריקם... ולא ישיב ריקם!" בשנים האחרונות התפרסם הציון מפה לאוזן כמקום המסוגל לישעות רבות וגדולות.

הר"ר ע.ד הי"ו מספר "היה לי ידיד מצרפת שלא הצליח למכור את דירתו. הדבר הסב לו צער גדול. אמרתי לו, בוא לארץ ישראל ונלך לציונו הקדוש של רבנו. הגענו לציון, קראנו תהילים וביקשנו מה' יתברך על עניין הדירה בזכות הצדיק. לאחר מכן הגיע אדם ושאלו על דירתו וידיד שאלו מי שלח אותך, ואמר לו אף אחד לא שלחני, ומיד בא וראה אתה דירה וקנה אותה."
ביום הילולא ובשאר ימות השנה אפשר לראות רבים המתפללים בציונו בבני ברק בבית העלמין שע"י ישיבת פוניבז' ליד אוהלי אדמור"י אלכסנדר.

מרן הגר"ש ואזנר זי"ע, היה שולח על ציונו הקדוש, והוא פלאי, כי נעשו שם ניסים ונפלאות לאנשים ידועים לי. זכו הוריי פעם לבוא אליו בליל שבת קודש, ולהביא לו מרק, הוא היה כמו שמתארים אותו, ידען בלתי מושג, זי"ע.​

חזור
חלק עליון