סיפורים - המעגן | פורום אוצר התורה סיפורים - המעגן | פורום אוצר התורה

סיפורים המעגן

מאן דהו

משתמש ותיק
תודות
1,316
נקודות
101
אספר לך סיפור שקצת הייתי קשור אליו וראיתי את נחישותו של אחיך שהציל עשוק מיד עושקו.

וכך סיפר לי: יש לי בייסמנט מתחת לביתי שאני משכיר למגורים, יום אחד הגיע יהודי ואמר שקוראים לו כך וכך והוא מבקש לשכור את הבייסמנט, הוא סיפר שהוא בודד שעלה מהארץ לצרכי פרנסה וישלם בזמן כהוגן.

שום דבר לא היה נראה לי חשוד, הוא שילם מראש עבור רבעון ונכנס לדירה, אך זו היתה הפעם היחידה שראיתי כסף ממנו, לימים התברר לי כי שמו האמיתי הוא לא מה שאמר לי וחתם איתי, אך גם שמעתי שהוא גבר אלים ולא כדאי להתעסק איתו, מכיון שאין לי כח לצרות, קיבלתי את הדין באהבה ולא ניסיתי לעשות כלום בנידון, קיויתי אל ה' שיעזור לי.

יום אחד נוקש אצלי בדלת אברך חסידי, 'קוראים לי אברהם קלצקין' הוא אומר 'ואני צריך לדבר איתך משהו חשוב'. הוא בא והציע לי לשלם את כל החוב שלו, בתנאי שאשתף פעולה עם תוכניתו, אך אם אסרב, עלי להבטיח לו מראש כי לא אגלה לאף אחד שום דבר עד לאחר גמר הענין.

אחיך סיפר לי כי האיש שמתגורר בבייסמנט ברח מהארץ ומעגן את אשתו, כבר כמה שנים שאשתו הצעירה שרויה בצער ואין מי שיוכל לסייע בידה, כי כולם מפחדים ממנו ויש לו שם של מאפיונר וכנראה גם חוששים שיש לו קשרים עם אנשי העולם התחתון. אני חבר שלו מהעבר ואני יודע שהוא 'נמר של נייר', אני מבקש שתתן לי העתק של מפתח הבית שלו ואני אפתיע אותו בלי שיהיה שהות בידו להתחמק ולא אצא ממנו בלי גט. הסכמתי ונתתי לו העתק של המפתח ולמחרת אכן קיבלתי בחזרה את המפתח עם הסכום שהתחייב לי שלא שולם לי שכירות.

אחיך הודה לי וסיפר כי הגיע באישון לילה, עם שלשה דיינים וסופר ושליח הולכה, ולצידנו פסע איש שחור ענק 'הר אדם' שמבט אחד בעיניו הרושפות והבטה קלה על שרירי זרועותיו, עלולים לשתק את הבן אדם שמתבונן בו. פתח את הדלת וניגש הישר אל חדר השינה תוך ניתוק תקע הטלפון מהשקע (עידן טרום סלולרי) והציג בפניו עובדה מוגמרת ללא אפשרות אחרת: 'גט ועכשיו'.

קולו רעד, הוא לא ציפה להפתעה כזו מחבירו לשעבר ושאל בפחד 'אברמל, אתה רציני?' והוא ענה לו: 'אשה קונה את עצמה בשני דרכים, בגט או במיתת הבעל' תחליט איזה מהם אתה בוחר, הלילה אשתך משתחררת מעגינותה ואתה תחליט באיזה אופן אתה בוחר.

אחיך הביא איתו דיין מומחה שהורה איך לעשות שיהיה גט כשר ללא דופי, גם אם נזדקק ל'כופין אותו עד שיאמר רוצה אני' וכדברי הרמב"ם כי באמת אין יהודי שרוצה לעשות רע, אלא שהיצר מתערב וכשכופין אותו, בעצם כופין את היצר הרע להיכנע וללכת בתלם. הנה עוד הוכחה שיש מצבים שצריך לדבר לאנשים מסויימים בשפה שהם מבינים. (ישראל אהרן קלצקין)

חזור
חלק עליון