המילה תרומה וגימטריא | פורום אוצר התורה המילה תרומה וגימטריא | פורום אוצר התורה

המילה תרומה וגימטריא

מאן דהו

משתמש ותיק
תודות
1,314
נקודות
101
המילה תרומה הינה משורש "רום", שמשמעותו "להגביה" או "להרים". ובמקרה שלנו - להרים, להעלות ולרומם את הכסף או את החפץ הנתרם מבחינה רוחנית - לייעד אותו למטרה נעלה מן החול אל הקודש - לצדקה, או להקדש (למשכן או למקדש) מטרה ותכלית הנותנים לו "ערך" רוחני.

המילים "ויקחו לי תרומה" עולות בגימטריא ל- ,821 וגם המילים 'שפע ברכה והצלחה' בגימטריא .821 ואפשר לראות רמז בדבר, שתרומה – דהיינו, שאדם נותן מעצמו – כגון צדקה או תרומה לישיבות וכוללים, או לכל עניין המחזק את לימוד התורה ושמירת המצוות – היא המביאה שפע ברכה והצלחה לאדם.

"ויקחו לי תרומה"
הדא הוא דכתיב: "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד" והוא תמוה?
וביאר רבי נתן אדלר: "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד" מרמז על מנין הקרואים לעליית ספר תורה במהלך השנה.
"שמע" ג' אותיות כנגד ג' עולים לתורה בימות החול. "
"ישראל" ה' אותיות כנגד ה' עולים לתורה בימים טובים. "
"הוי"ה" ד' אותיות כנגד ד' עולים לתורה בראשי חודשים וימי חול המועד. "
"אלוקנו" ו' אותיות כנגד ו' עולים לתורה ביום הכיפורים. "
"הוי"ה אחד" ז' אותיות כנגד עולים לתורה ביום שבת.
והנה בעל הטורים כותב שאותיות "תרומה" זה מ' תורה (רמז לתורה שניתנה למ' יום) ובא הרמז כאן למניין הקרואים לספר תורה.

שלש פעמים נכתב תרומה בתחילת פרשתנו, אך בשלש צורות שנות, ויש בהם עומק, כדלהלן: ' ויקחו לי תרומה', מרמז על מי שנותן תרומה למי שמבקש, כמו אברהם אבינו שפתח ארבע דלתות לכל צד ולכל דכפין, מבלי לבדוק בציציותיו וזהו 'לי תרומה', תרומה כרצון ה' . ' תקחו את תרומתי', נותן רק למי שקרוב אלי ואני מקורב אליו או שיש לי אינטרס בדבר, זה עדיין גם שווה משהו. אך יש את השלישי שהוא 'וזאת התרומה', הוא תורם רק ל'התרומה' בה' הידיעה, רק למי שהכי מובחר והכי מפורסם וכו', על זה אומר הקב"ה: 'אשר תקחו מאתם', זה לא שייך אלי, אני טוב לכל ורחמיי על כל מעשי.

חזור
חלק עליון