סיפורים אישיים - היופי שבתוך הצלקת - סיפור מפעים! | פורום אוצר התורה סיפורים אישיים - היופי שבתוך הצלקת - סיפור מפעים! | פורום אוצר התורה

סיפורים אישיים היופי שבתוך הצלקת - סיפור מפעים!

המאושר!

משתמש ותיק
פרסם מאמר
תודות
782
נקודות
116

יוס'ל מוצא את עצמו עומד בחיל ורעדה ליד מרן הגר"ח קנייבסקי זצוק"ל, מספר בבכי עצור את כל הקורות אותו בשנים האחרונות. משתף הוא את הגאון בכך שיום הולדתו ה26 מתקרב ובא בצעדים גדולים, את הש"ס כבר סיים פעמיים, רוב ככל חבריו כבר עשו חומש סעודה לבכוריהם, ואולי אפילו לילד השני. ואצלו -

"כל שידוך שעולה, יורד מיד. ואם לא מיד, אז במוקדם או במאוחר – הצד השווה שבכולם שאינם באים לידי מעשה ודרכם להזיק ולייאש אותי מתקוותי. ואני אנה אני בא!" - הוא שואל בקול מרוסק.

הגר"ח מסתכל עליו בחיבה, ושואל אותו שאלה שנשמע באותה העת כלקוחה מעולם אחר: "הכתם הזה שעל פניך, דיברת עליה פעם עם הנפגשות עימך?" יוס'ל המופתע מעצם השאלה, עונה: "לא". מורה לו הגר"ח: "מהיום, שים את הסיפור על השולחן לפני כל סגירת שידוך." ומפטיר: "בו"ה".

יוס'ל יוצא מבולבל מהחדר, ומתקשר להוריו. עוד לא הספיק לספר להם על תוכן השיחה המיוחדת לה זכה כעת, והם נופלים עליו עם פצצה ביום בהיר: "יש לך פגישה כעת בבית בבני ברק!". וממשיכים: "לא שיתפנו אותך עד עכשיו בפרטי השידוך, בכדי לא להעלות את ציפיותיך".

ומהוראה למעשה, פונה והולך הוא אל מקום המפגש. מלווה בהוראת הגר"ח לעשות את מה שלא העיז לעשות מעולם – לשתף אחרים בסיפור חייו האישי.

והפגישה החלה...

לקראת סיום הפגישה, מתחיל יוס'ל לגמגם, ואומר בהיסוס: "אני רוצה לשתף אותך בסיפור שחוויתי בשנות בחרותי הצעירות, שהשאיר בי צלקת – תרתי משמע לכל החיים".

ובראות יוס'ל שגג הבית לא נפל, וכלום לא קרה. התחזק והתחיל לספר: "היה זה בליל שישי אחד, שבתי מתפילת ערבית בכותל המערבי, דרך שער יפו, אשר לעתים תשתרג באפלה ותהיה ריקה מאדם. והנה, ראו עיניי ערבי שצועד והולך אחר נערה צעירה תמימה. כשקלטתי את מה שעלול להתרחש אם לא אתעשת מיידית ואעשה מעשה, הרמתי קול זעקה".

יוס'ל מתחזק עוד וממשיך: "הערבי נבהל, הוציא סכין שוחטים מתחת לבגדו, ורץ אלי כמי שאחזו טירוף. ובאותה הרגע ניצלה הנערה את ההזדמנות, ברחה והצילה את נפשה. ואני נשארתי לבד להתעמת עם הערבי, שהספיק רק להכניס את הסכין לתוך פני. ואז – בדיוק אז – הגיעו השוטרים שאת חיי הצילו ואותו עצרו."

יוס'ל לא מספיק לגמור את הסיפור, והנערה מתרגשת ואומרת: "אני היא אותה הנערה! וכבר שנים שאני והורי מחפשים את המציל את חיי, להודות לו. אני חייבת לצאת לדבר רגע עם הורי שיחיו".

ויוס'ל בהיותו עדיין בהלם ממה ששמע, נבהל משנכנס תוך כמה דקות אבי הנערה ואמר: "משמצאנו אותך, ברור לנו שאותך ורק אותך אנו רוצים כבעל לביתנו וכאב לנכדנו. כי דווקא הצלקת שעל פניך, היא היא היופי שלך! כי היא המורה על הכוחות הגדולים הטמונים בך, לעשות ולפעול לטובת הזולת". והשידוך נסגר בשעטו"מ.

כשנכנסו אל הגר"ח לספר את השתלשלות העניינים הנפלאה, התבטא בענוותנותו: "נפלאים דרכי ה'".

#

מסיים המגיד ר' אברהם מרדכי מלאך שליט"א ואומר: "כל צלקת שיש לכל אחד בחייו האישיים, זהו היופי והכוח הפנימי שלו. כי בכך קולט הוא את אפסיותו, ומתקרב הוא אל בוראו – בעל הכוחות כולם".

שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים תמצאנו
ממש כך.

מה שסיפור זה מלמד אותנו הוא שה' הוא ששולח את לחמנו על פני המים - בצורה מופלאה כל כך.

אשרי העם שככה לו! אשרי העם שה' אלוקיו!​

חזור
חלק עליון