האם יתכן תותים שלמים בכשרות מהודרת | פורום אוצר התורה האם יתכן תותים שלמים בכשרות מהודרת | פורום אוצר התורה

האם יתכן תותים שלמים בכשרות מהודרת

תמיד ידעתי שתותים שלמים זה משהו שלא קיים בכשרות מהודרת לאחרונה נתקלתי בדבר כזה
ומענין אותי האם זו פאדיחה או שבאמת אפשר להכשיר תותים גם כשהם שלמים
הרב ויא מטו בשבט השנה

תות שדה
קיימת נגיעות כלל־עולמית של "טריפסים" קטנים המסתתרים בשקעים שעל התותים ואינם יורדים בשטיפות הרגילות; לכן מומלץ לאכול תותים רק לאחר ניקויים באחד משני האופנים: אופן א: לחתוך בסכין את העלה הירוק עם שכבה דקה מהפרי ולהסיר סדקים, חריצים עמוקים או איזורים פגומים.להשרות במים עם מעט סבון נוזלי למשך 3 דקות, לשפשף מעט בתוך המים, ולשטוף היטב )בכל פעם מעט תותים( תחת זרם מים באופן שהמים יגיעו לכל הצדדים. יש לחזור על ההשריה והשטיפה שלוש פעמים ולאחר מכן לטחון או לבשל. אופן ב: לקלף שכבה דקה מהפרי מכל צדדיו )כל השכבה החיצונית כולל חריצים עמוקים ומקום חיבור העלה( ולשוטפו במים לאחר הקילוף.
תות שדה קפוא: לרכוש רק עם הכשר מהודר ולנהוג לפי ההוראות המופיעות על האריזה.
תות שדה מסוכר (מיובש עם סוכר): בחזקת נקי

באיזה הכשר ראית?

ומענין אותי האם זו פאדיחה או שבאמת אפשר להכשיר תותים גם כשהם שלמים
אולי לא הניסוח הכי מתאים לביהמ''ד.
בכל מקרה מה שייך דבר כזה בהכשר אטו הם לא יודעים הבעיה?

מה שראיתי זה מגש פירות עם חותמת של אפרתי (שזה מצ"ע תיקון גדול שיש חותמת על דבר כזה)
היה שם תותים שלמים (כולל העלה) ולא היה מצוין שום הוראה של שטיפה קילוף וכו'

מה שראיתי זה מגש פירות עם חותמת של אפרתי (שזה מצ"ע תיקון גדול שיש חותמת על דבר כזה)
היה שם תותים שלמים (כולל העלה) ולא היה מצוין שום הוראה של שטיפה קילוף וכו'
צלמת את זה?

צלמת את זה?
לא
מה זה יכול להועיל אני לא בטוח שזו טעות יכול להיות שהם סומכים על מה שאנשים מספיק מודעים לאיסור בלי שטיפה וכו'
למעשה לא אכלתי אבל אני מאמין שיש מספיק אנשים שיסברו שאם יש ע"ז הכשר זה מספיק

לא
מה זה יכול להועיל אני לא בטוח שזו טעות יכול להיות שהם סומכים על מה שאנשים מספיק מודעים לאיסור בלי שטיפה וכו'
למעשה לא אכלתי אבל אני מאמין שיש מספיק אנשים שיסברו שאם יש ע"ז הכשר זה מספיק
על חסה בהשגחתם לא כתוב לשטוף?

חזור
חלק עליון