דיון בפורום חינוך ילדים | פורום אוצר התורה דיון בפורום חינוך ילדים | פורום אוצר התורה

דיון בפורום חינוך ילדים

החש בראשו

משתמש רשום
תודות
154
נקודות
30
ואני לא מבין איך נושאים כאלו מעלים לפורום שיהיה מכובד ככל שיהיה, נושאים כאלו הנוגעים לפיקוח נפש רוחני, אינם מקום לדיון ציבורי שאחר כך איזה ניק יכול על סמך איזו הודעה שאולי לא נכונה, וגם אם כן הרי ״חנוך לנער... דרכו״ כאן והוא יתנהג עם הילדים שלו ככה וח״וֹ להזיק להם.
אולי זה צריך להיות נושאים באישור מנהל תחילה. וכולי האי ואולי.
אולי ההודעה תמחק. אבל אני לא מתאפק לכתוב את זה.

ואני לא מבין איך נושאים כאלו מעלים לפורום שיהיה מכובד ככל שיהיה, נושאים כאלו הנוגעים לפיקוח נפש רוחני, אינם מקום לדיון ציבורי שאחר כך איזה ניק יכול על סמך איזו הודעה שאולי לא נכונה, וגם אם כן הרי ״חנוך לנער... דרכו״ כאן והוא יתנהג עם הילדים שלו ככה וח״וֹ להזיק להם.
אחר בקשת המחילה,
מדוע כב' אינו חושש שמא מישהו יקרא משהו בעלון כלשהו וכדו' וינהג כמותו?...
כל אחד מבין שפורום אינו "מעשה רב" או מקור בעל סמכא.
ס"ה יש כאן מקום להעלאת דעות ורעיונות, יבחר הבוחר ויקח מה שטוב לו.

אחר בקשת המחילה,
מדוע כב' אינו חושש שמא מישהו יקרא משהו בעלון כלשהו וכדו' וינהג כמותו?...
כל אחד מבין שפורום אינו "מעשה רב" או מקור בעל סמכא.
ס"ה יש כאן מקום להעלאת דעות ורעיונות, יבחר הבוחר ויקח מה שטוב לו.
אין על מה לבקש מחילה... אני פשוט אומר זה מהשתוממות איך נושאים כאלו העומדים ברומו של עולם פשוטו כמשמעו נתונים לדיון בפורומים כולל הפורום הנכבד הנוכחי.
לגבי עלונים דעתי גם כן כנ״ל. אני באופן אישי לא קורא עלונים בכלל, כי כל אחד מכניס לי את הזווית שלו בחיים, לא מתאים לי!
אני חי וגודל עם ההדרכה והספרים של מורי ורבי בעל העלי שור.
יבחר הבוחר ויקח מה שטוב לו.
על זה תלונתי! בדברים כאלו רגישים כמו הנושא באשכול הזה שהוא נושא של חיים ומוות כפשוטו! חיים ומוות של הנפש, אינו נתון אלא לייעוץ עם ברי סמכא מהשורה הראשונה.

אני סבור כי בגלל שנושאים אלו הינם בגדר 'פיקוח נפש' ראוי להציף אותם ו'תשועה ברוב יועץ' אנשים יכולים לתרום מעצתם, ומנסיונם, כך שדווקא הנידון והדיון יש בו בגדר 'הצלת נפשות' וזה המתעלם יתכן ובכך גורם לנפשות רבות להאבד, דווקא ההכרה בדבר העצה והתבונה יכולים לתרום הרבה.
דווקא בזמן בו האווירה הכללית היא 'להכיל... להכיל... לקרב'.... בלי לדעת כיצד לעשות את זה זה עצמו מסכן את הנפשות הנותרות שבבית.

אני סבור כי בגלל שנושאים אלו הינם בגדר 'פיקוח נפש' ראוי להציף אותם ו'תשועה ברוב יועץ' אנשים יכולים לתרום מעצתם, ומנסיונם, כך שדווקא הנידון והדיון יש בו בגדר 'הצלת נפשות' וזה המתעלם יתכן ובכך גורם לנפשות רבות להאבד, דווקא ההכרה בדבר העצה והתבונה יכולים לתרום הרבה.
דווקא בזמן בו האווירה הכללית היא 'להכיל... להכיל... לקרב'.... בלי לדעת כיצד לעשות את זה זה עצמו מסכן את הנפשות הנותרות שבבית.
אם היה לאחד מהניקים פה מיחוש או כאבים לא רגילים באזור מסוכן, הוא גם היה כותב ושואל ודן פה כ "תשועה ברוב יועץ"? הבלים! יש רבנים ויועצים מומחים שאיתם צריך להתייעץ ולקבל הדרכה נכונה במשנת גדולי ישראל. כל אשכול חינוך פה ובפורומים האחרים מיועדים לשיחת סלון ולא לקחת אותם למקרה מעשי שצריך הכוונה אמיתית.

אם היה לאחד מהניקים פה מיחוש או כאבים לא רגילים באזור מסוכן, הוא גם היה כותב ושואל ודן פה כ "תשועה ברוב יועץ"? הבלים!
גם בבעיה רפואית, אדם מנסה לבדוק בעצמו לפני שהוא פונה לרופא, האם זה נצרך, ולבוא מוכן יותר.
כמובן, שהפורום אינו תחליף למומחה במקרי הצורך, אך יש בו תועלת מרובה.
וכן יש גם פורומים ואתרים למענה רפואי, שכמובן אינו מהווה תחליף לרופא ולבדיקה.

אמנם דעתי כמו שכתבו כאן רוב חו"ר הפורום. אבל יישר כח על הארה, וב"ה נוסיף שורה בתקנון המורחב.

אם יש הארות הערות נוספות נשמח לשמוע, כדי להתייעל ולהשתפר לטובת הציבור.
אפשר לפנות למנהלים בהודעה פרטית או בצור קשר.

חזור
חלק עליון