סיפורי חיזוק - דברים טובים | פורום אוצר התורה סיפורי חיזוק - דברים טובים | פורום אוצר התורה

סיפורי חיזוק דברים טובים

שבת'ניק

משתמש רגיל
תודות
258
נקודות
46
אחד הגיע לכותל בשעת לילה מאוחרת ושמע יהודי מתפלל וזועק לה': "א-לוקים תעשה לי פנצ'ר!".
הוא חשב שהוא מדמיין (בכל זאת השעה הייתה אחת לפנות בוקר...) ושוב הוא שומע צעקה: "אלוקים תעשה לי כבר פנצ'ר!" לרגע הוא חשב שמדובר באדם שאיננו שפוי אך מבט קצר לעבר האיש הבהיר כי מדובר באיש אמיד בעל שיעור קומה.
הוא לא התאפק, ניגש אליו ושאל: "סליחה איזו מין תפילה זו"? האיש חייך לעברו תוך שהוא מביט בשעון הרולקס שלו והסביר: "תראה, העולם גלגל פעם אתה למעלה ופעם למטה. מי שלמטה יעלה למעלה וחלילה ההפך... אני הייתי בשאול תחתית וה' זיכני ומעני מרוד הפכתי לאיש עסקים מצליח.
אני מבקש מה' שיעשה לי פנצ'ר על מנת שהגלגל לא ימשיך להסתובב ואשאר כשאני".

אחד הגיע לכותל בשעת לילה מאוחרת ושמע יהודי מתפלל וזועק לה': "א-לוקים תעשה לי פנצ'ר!".
הוא חשב שהוא מדמיין (בכל זאת השעה הייתה אחת לפנות בוקר...) ושוב הוא שומע צעקה: "אלוקים תעשה לי כבר פנצ'ר!" לרגע הוא חשב שמדובר באדם שאיננו שפוי אך מבט קצר לעבר האיש הבהיר כי מדובר באיש אמיד בעל שיעור קומה.
הוא לא התאפק, ניגש אליו ושאל: "סליחה איזו מין תפילה זו"? האיש חייך לעברו תוך שהוא מביט בשעון הרולקס שלו והסביר: "תראה, העולם גלגל פעם אתה למעלה ופעם למטה. מי שלמטה יעלה למעלה וחלילה ההפך... אני הייתי בשאול תחתית וה' זיכני ומעני מרוד הפכתי לאיש עסקים מצליח.
אני מבקש מה' שיעשה לי פנצ'ר על מנת שהגלגל לא ימשיך להסתובב ואשאר כשאני".
על דרך זה שמעתי לפרש שינוי הלשון שבתוכחה פר' כי תבוא
שבתוכחה כתוב הגר אשר בקרבך יעלה מעלה מעלה ואתה תרד מטה מטה, פעמיים למטה,
ובברכה כתוב רק אתה תהיה למעלה, ולמה לא כתוב מעלה מעלה?
אלא שבברכה כתוב רק 'למעלה' כי הצלחה של 'מעלה מעלה' כבר יש בה סכנה שהצעד הבא ירד מטה,
ובתוכחה כתוב 'מטה מטה' שהדרך משם יש רק לעלות, שמיד בשובם יעלו למעלה, וגם בזה טמון ברכה פורתא.

הִנְנִי מֵבִיא מָחָר אַרְבֶּה בִּגְבֻלֶךָ (בא י, ד).

יהודי שהיה מטופל בשמונה בנות שכמה מהן הגיעו לפרקן, כתב לאחיו העשיר וביקש את עזרתו.
בסוף המכתב כתב: "קצתי בחיי מפני בנות חי"ת - ואם מאן אתה לשלח הנני מביא מחר ארבע בגבולך..."

חזור
חלק עליון