גדולי ישראל, או להסביר הטעם (מפוצל מ'חסימות באינטרנט') | פורום אוצר התורה גדולי ישראל, או להסביר הטעם (מפוצל מ'חסימות באינטרנט') | פורום אוצר התורה

גדולי ישראל, או להסביר הטעם (מפוצל מ'חסימות באינטרנט')

חכימא

משתמש ותיק
תודות
790
נקודות
76
ברימון ברמת העיקרון יש אפשרות לעבור בין סוגי החסימות (כולל חסימה שבא היוטיוב פתוח וחסום רק התחתית שבתחתית) ככה שזה לא מתאים לבית חרדי האמון על גדו"י, למעט במקרים פרטנים עם פתרונות ספסיפים.
במחילה, אבל אני לא מבין מה הקשר לגדולי ישראל.
ולמה בזמננו כל דבר קשור לגדולי ישראל, ולא מתבוננים בתוכן של הדברים.
תפתח לדוגמא עיתון יתד נאמן: התקן שבת למקרר- גדולי ישראל, בחירות לרבנות הראשית- גדולי ישראל, חיסוני קורונה- גדולי ישראל, חסימה לאינטרנט- גדולי ישראל, לא להתגייס- גדולי ישראל, אקדמיה- גדולי ישרא, וכו' וכו'. וכי אין לנו שכל, ואי אפשר להסביר את הדברים בעצמם, רק לנופף בגדולי ישראל?
הגיע הזמן שנתבגר, ונתחיל להתבונן בדברים בעצמם, ולא כל הזמן לעשות דברים או לא לעשות בגלל גדולי ישראל.

במחילה, אבל אני לא מבין מה הקשר לגדולי ישראל.
ולמה בזמננו כל דבר קשור לגדולי ישראל, ולא מתבוננים בתוכן של הדברים.
תפתח לדוגמא עיתון יתד נאמן: התקן שבת למקרר- גדולי ישראל, בחירות לרבנות הראשית- גדולי ישראל, חיסוני קורונה- גדולי ישראל, חסימה לאינטרנט- גדולי ישראל, לא להתגייס- גדולי ישראל, אקדמיה- גדולי ישרא, וכו' וכו'. וכי אין לנו שכל, ואי אפשר להסביר את הדברים בעצמם, רק לנופף בגדולי ישראל?
הגיע הזמן שנתבגר, ונתחיל להתבונן בדברים בעצמם, ולא כל הזמן לעשות דברים או לא לעשות בגלל גדולי ישראל.
יש לנו שכל (יותר נכון דעת תורה) כמו לגדולי ישראל?, זאת ועוד שהרבה מהדברים תלוי מאוד במציאות הדברים והחרדי ה'פשוט' מאמין בגדו"י שביררו את הענין על כול צרכו.
לדעתי התבגרות אמתית היא להבין שיש דברים שאני לא מבין ואחרים שגדולים ממני בחכמה ובמנין כן מבינים

יש לנו שכל (יותר נכון דעת תורה) כמו לגדולי ישראל?, זאת ועוד שהרבה מהדברים תלוי מאוד במציאות הדברים והחרדי ה'פשוט' מאמין בגדו"י שביררו את הענין על כול צרכו.
לדעתי התבגרות אמתית היא להבין שיש דברים שאני לא מבין ואחרים שגדולים ממני בחכמה ובמנין כן מבינים
לא הבנת את כוונתי. אני לא מתכוון להתעלם מגדולי ישראל, אלא להשתכנע מהם במקום לעשות כמעשה קוף בעלמא.
אם דעת גדולי ישראל למשל שטלויזיה היא דבר פסול ובל יראה ובל ימצא בבית כשרי ישראל, זה לא אומר שהסיבה שלי אין טלויזיה היא "כי גדולי ישראל אמרו", אלא שטלויזיה באמת לא מתאימה לבית יהודי כשר, בגלל האוירה שהיא מכניסה, והמראות שניתן לראות בה, והתרבות החילונית וכו'. צריך להתייחס לדברים לגופם, ולא כגזרת הכתוב "כי כך אמרו גדולי ישראל". גדולי ישראל הם אמנם מתוים את הדרך, אבל עשיית הדברים צריכה להיות מצד עצמה ולא מצד האמירה שלהם.
צא ולמד מהכרוז הידוע שכתב הרב מבריסק אודות הבחירות למועצת העיר בבריסק, וציוה לתרגמם לקראת הבחירות כאן בא"י. תראה איך הוא מסביר למה חשוב להצביע לרשימה החרדית, וכמה פסול יש בלהצביע לרשעים, ולא תראה שם מילה אחת של "להצביע כי כך אמרו גדולי ישראל".
ובאמת הדברים מוכחים בתוס' ביבמות דף צ', ואכמ"ל.

חזור
חלק עליון