בגד שכתוב עליו חג ה... הראשון שלי באנגלית | פורום אוצר התורה בגד שכתוב עליו חג ה... הראשון שלי באנגלית | פורום אוצר התורה

בגד שכתוב עליו חג ה... הראשון שלי באנגלית

קניתי בגד שכעת נתברר לי שכתוב עליו משפט באנלית המסמל התרגשות מלידת אותו האיש
מה דינו?
חג המולד במקור אינו שייך כלל ללידת אותו ממזר ימ"ש.

כמובן שזה לא משנה כלום. לפח.

חג המולד במקור אינו שייך כלל ללידת אותו ממזר ימ"ש.

לא בדקתי מה המקור ומה הדין ומה ההלכה. אבל מה "לא משנה כלום?" אם ע"פ ההלכה אין בזה בעיה וזה עניין של רגש יהודי לא חושב שניק אנונימי ראוי לפסוק לאברך לזרוק לפח בגד שקנה במיטב כספו. אולי יש דרך לפרום את הכיתוב או דרך למצא פתרון שגם לא יזיק ממונית וגם יהיה מותאם הלכה וגם יהיה רגוע לנפש היהודית? כדאי לנהוג במידותיו של הקב"ה ולחוס על ממון ישראל.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
לא בדקתי מה המקור ומה הדין ומה ההלכה. אבל מה "לא משנה כלום?" אם ע"פ ההלכה אין בזה בעיה וזה עניין של רגש יהודי לא חושב שניק אנונימי ראוי לפסוק לאברך לזרוק לפח בגד שקנה במיטב כספו. אולי יש דרך לפרום את הכיתוב או דרך למצא פתרון שגם לא יזיק ממונית וגם יהיה מותאם הלכה וגם יהיה רגוע לנפש היהודית? כדאי לנהוג במידותיו של הקב"ה ולחוס על ממון ישראל.
כאן זה כתוב בפירוש

אין דרך לפרום את זה
ואמנם אין כוונתי ח"ו להלביש את זה לילדי אלא לדעת את דינו של הבגד ע"פ ההלכה

חזור
חלק עליון