חידה פרשת שבוע - בא - מי היתה הראשונה שצעקה במכת בכורות? | פורום אוצר התורה חידה פרשת שבוע - בא - מי היתה הראשונה שצעקה במכת בכורות? | פורום אוצר התורה

חידה פרשת שבוע בא - מי היתה הראשונה שצעקה במכת בכורות?

פִּתָרוֹן
חידה לפרשת בא - 1

וְהָיְתָה צְעָקָה גְדֹלָה בְּכָל אֶרֶץ מִצְרָיִם

מי היתה הראשונה שצעקה במכת בכורות?
יש איזה סיפור על זקנה אחת שזלזלה במשה ואמרה לי אין בן בכור כי הוא כבר מת ואין לי על מי לבכות במכת בכורות בסוף הגיעו כלבים ואכלו תמונה שהיה לה מבצק של הבן הבכור שלה והיא בכתה ראשונה (אני מקווה שזה נכון זה מהזיכרון שלי).
חידה לפרשת בא - 1

וְהָיְתָה צְעָקָה גְדֹלָה בְּכָל אֶרֶץ מִצְרָיִם

מי היתה הראשונה שצעקה במכת בכורות?
יש איזה סיפור על זקנה אחת שזלזלה במשה ואמרה לי אין בן בכור כי הוא כבר מת ואין לי על מי לבכות במכת בכורות בסוף הגיעו כלבים ואכלו תמונה שהיה לה מבצק של הבן הבכור שלה והיא בכתה ראשונה (אני מקווה שזה נכון זה מהזיכרון שלי).

פִּתָרוֹן
תשובה נכונה!!!

מובא במדרש הגדול:

אמרו חכמים בשעה שאמר משה והייתה צעקה גדולה בכל ארץ מצרים יצאה זקנה אחת לקראתו ואמרה לו נביא של שקר אתה, כי אני אין לי לא אבא ולא אמא ולא אח ולא אחות ולא בן ולא בת, על מי אני יצעק, אמר לה משה אני נשבע שאת תצעקי הראשונה, אמרו חכמים בן אחד היה לה לפני כן ומת, וציירה את דמותו על עיסה, ובכל יום ויום אחר שהייתה אוכלת ושותה הייתה עומדת ורוקדת לפניו, באותו לילה של מכת בכורות באו הכלבים ולקחו לה את העיסה, והייתה בוכה וצועקת ומיללת עליו, לקיים מה שנאמר והייתה צעקה גדולה בכל ארץ מצרים.​

חזור
חלק עליון