אשכול נספח לדיונים והתייחסויות לראיונות | פורום אוצר התורה אשכול נספח לדיונים והתייחסויות לראיונות | פורום אוצר התורה

אשכול נספח לדיונים והתייחסויות לראיונות

נדיב לב

משתמש מוביל
פרסם 5 מאמרים
תודות
2,089
נקודות
277
אני שמח לפתוח אשכול שישמש כנספח רשמי לכל הדיונים, ההתייחסויות והעמקת הנושאים שעולים מתוך הראיונות.

כאן תוכלו לשתף מחשבות, לשאול שאלות, וללבן כל נושא או נקודה שצדה את עיניכם מתוך הראיונות שפורסמו ושעוד יפורסמו בקרוב ב"ה.
בצורה זו, נוכל לשמור על האשכול הראשי מסודר ונוח לקריאה, ובמקביל לאפשר מרחב עשיר לדיונים פורים ומרתקים.

אם ברצונכם להתייחס לראיון ספציפי הקפידו לציין זאת (לדוגמא: "דיון על הראיון עם [ר' יואל שילה וכיו"ב]"), ולצטט את התשובה עליה נסוב הדיון.
חובה לציין, שתגובה שתכליתה לשבח את המרואיין/ריאיון, מקומה שם, קרי באשכול הראשי ולא הנספח.

תודה מראש על שיתוף הפעולה! ממתין בכיליון עיניים לקרוא כאן את התובנות המרתקות שלכם.

אני חושב, שלכבוד יהיה לכל חו"ר פורום אוצר התורה שליט"א, שהרב @נדיב לב שכשמו כן הוא, יסיר לרגעים אחדים את כובע המראיין, וילבש את כובע המרואיין.
וישתף לנו מקורות חייו, השקפותיו דעותיו מהלכיו.
הציבור הוא צמא ביותר!
כבר הגיע הזמן!

יסיר לרגעים אחדים את כובע המראיין, וילבש את כובע המרואיין
אני חושב שהוא יצטרך להלביש את שני הכובעים יחד,
כי לא בטוח שנמצא מראיין כמוהו.

בעקבות הראיון (ראשיתו בפורום הקודם) - ביקשוני דברים רבים...
בין היתר [רב חשוב ומפורסם] קיבל ממני את הספר.... התחיל לקרוא באמצע הלילה, ובבוקר היה באמצע בלי לישון...
מישהו מעיר בצפון יצר קשר וביקש שאגיע למסור הרצאות...
כעת אחד הגיע לכולל לבקש צדקה, הוא פנה אלי, וכשהלכתי לחליפה שלי להוציא כמה גרושים הוא ראה את שמי על הסידור 'פרטי - שילה'
פתח את העמוד הראשון וראה את שמי יואל שילה כתוב בפנים, הסתכל - זה אתה יואל שילה? מהמקוואות והעירובין?
אמרתי כן. אמר - ראיתי את הראיון שלך!
אמרתי לו - כאן בשולחן הזה מרכז הפשע...
מצ"ב הסיפור האישי בקובץ, וגם את מה שכתבתי על אחי זצ"ל

קבצים מצורפים

מה המניע הפנימי שלך בעבודת השם?
כפי שהגדירה אחותי - רואה את המכשול מרחוק - רץ רץ, מתנגש בו, ומעיף אותו... כלומר חתירה למה שנראה לי רצון השם, הן במדות טובות והן בדרך ההתנהגות, עם הבאה בחשבון של השלכות אפשריות, וכשמזהה נקודה חלשה - משתדל להסתער עליה.
הרב @יואל שילה אשמח מאוד אם תוכל לפרש את הדברים המצוטטים, ובפרט את המשפט האחרון. נשמע מעניין מאוד.
ישר כח!

קודם כל ישר כח על הראיון, כתוב מצוין!

הרב @יואל שילה אשמח מאוד אם תוכל לפרש את הדברים המצוטטים, ובפרט את המשפט האחרון. נשמע מעניין מאוד.
ישר כח!
מי שמכיר אותי לא מסתפק מה פירוש המשפט הזה

מי שמכיר אותי לא מסתפק מה פירוש המשפט הזה
חוששני כי בקשתי קבלה פרשנות אשר לא עלתה על ליבי.

בקשתי לדעת בתום לב מה משמעות המשפט, האם ניתן להעתיק אותו, ולהעזר בו בעבודת הנסיונות המאתגרת כל איש ישראל באשר הוא.
אשמח להבין יותר את המשמעות הפשוטה, וכיצד רואים את האתגרים מזווית זו. ישר כח.

בקשתי לדעת בתום לב מה משמעות המשפט, האם ניתן להעתיק אותו, ולהעזר בו בעבודת הנסיונות המאתגרת כל איש ישראל באשר הוא.
אשמח להבין יותר את המשמעות הפשוטה, וכיצד רואים את האתגרים מזווית זו. ישר כח.
מעט בעיה
אני ממש לא אוהב לדבר על עצמי
הסיפור האישי סופר לבקשת מחותני, ולאחר מכן שוכתב, והרב @נדיב לב ביקש להשתמש בו כבסיס לראיון
אבל לשוחח אודות עצמי בדברים הטובים - לא ממש מתאים לאופי שלי
אכתוב לך באישי

חזור
חלק עליון