איך ממגרים את תופעת קריאות הנאצים? | פורום אוצר התורה איך ממגרים את תופעת קריאות הנאצים? | פורום אוצר התורה

איך ממגרים את תופעת קריאות הנאצים?

נדיב לב

משתמש מוביל
פרסם 15 מאמרים!
תודות
2,188
נקודות
357
אני גר בשכונה סטנדרטית. לרגל שיפוצים ברחובות ובכבישי השכונה, נקרא לסדר שוטר תנועה, לכוון את התנועה, ולהשגיח על הכלים הכבדים.
והנה חיידר של קנאים, שמשום מה השתכן בשכונתינו, מידי יום בסיום הלימודים - בדרך חזרה, כמה מהילדים פותחים בזעקות וקריאות 'נאצים' 'נאצים' לשוטר תנועה, שמסכן מהבוקר עד הערב [אני לא מגזים, אני אישית שמתי לב לכמה שעות טובות שהנ"ל היה במקום] עומד שם לטובת התנועה המסורבלת ומניעת סיכונים מילדים שחוצים את הכביש. אז אני שואל למה זה ועל מה זה?

אחי הקנאים אל נא תרעו.
עת לצעוק ועת לשתוק. לא בקשו ממכם למחוא כפים, אבל גם לא למחות את זכר הציונות על גבו המסכן של שוטר תנועה שבא למענכם. נא התאזרו בסבלנות עד ההפגנה הבאה על קדושת ציון ולומדיה, מה שאין במקרה הזה.

בברכה ידידכם המעריך לעיתים את פעולתכם ולעיתים תמה עד בלי די.

נ.ב כירושלמי שעוד זוכר את ההפגנות האלימות בבר אילן, אני יכול לכתוב, שהקנאים מתחלקים לסוגים מסוגים שונים. לא כל קנאי בהכרח פעיל באופן אקטיבי בהפגנות. יש קהילות שלמות שנכנסות תחת ההגדרה 'קנאים', ובפועל מדירים עצמם מההפגנות, ועם זאת ילדיהם צווחים ככרוכיא על שוטר תנועה תמים שבא לשרתם, כאל איש יס"מ ברוטלי כוחני ואכזרי.
ושימו לב, לא מדובר על קריאות גנאי בשעת פעולה נגד שוטרים אכזרים, אם כי השימוש בתואר נאצים עדיין צורם. אבל במקרה דנן מה הקשר בין שוטר תנועה סטנדרטי, לשוטר יס"מ או מג"ב שמפזר הפגנות בכוחניות ובאכזריות?
מה נאמר, שהילדים משתייכים לקהילות שחוו את מגלבי השוטרים ומכאן באים הקריאות....
אבל לדעתי יש בזה מן ההכללה. ולא כל הקנאים באו תחת מגלב היסמני'ק או קבלו 'אלה' מחביריו האכזרים לא פחות.
אבל נניח ואכן כל ילדי הקנאים מסוייטים מאנשי שיטור וגודנא דילהון. אין מבוגר אחראי שיעצור בעדם במקרה שהוצג על ידי.
ויותר מזה. כמה משכני ירדו ומחו בילדים. כתגובה כמה ממבוגרי הקנאים הצטרפו לצעקות הילדים.

נערך לאחרונה:
לטובת האיזון הקדוש. אצרף כמה לינקים לסרטונים מזעזעים שמצאתי ביוטיוב, שמתעדים את ההתנהלות אכזרית של השוטרים. וזה רק ממה שפתוח בנטפרי.
ושוב, כמו שכתבתי אין קשר בין שוטר תנועה לשוטר אכזרי מאנשי יס"מ או מג"ב וגונדא דילהון, כמו שאין בהכרח קשר בין הקנאים בטהרן, לקנאים במאה שערים, בנוגע להזדהות עם אנשי תורה ויראה וגונדא דילהון.​

חזור
חלק עליון